úterý 2. listopadu 2010

Brian Tracy

V našem seriálu o významných osobnostech je nyní čas poznat člověka vysoce uznávaného a ceněného pro svoje schopnosti v oblasti vedení lidí k úspěchu. Je jím kanadský rodák Brian Tracy.

Brian Tracy se narodil ve Vancouveru v roce 1944. Jako mnoho jemu podobných lidí také Brian odešel ze školy před jejím ukončením. A jako mnoho jemu podobných lidí trvalo nějakou dobu než objevil svoje poslání. Zpočátku se živil jako prodejce, a hned prvním rokem se stal hvězdou ve svém oboru.

V současné době je prezidentem Brian Tracy International (www.briantracy.com), což je společnost zabývající se tréninkem lidí k dosažení jejich potenciálu. Brian Tracy International je celosvětově uznávaná instituce s pobočkami ve 32 zemích. 

Brian Tracy se stal úspěšným a známým díky jeho audio nahrávkám a také knihám. Mezi jeho tituly můžeme zmínit Umění prodávat, Psychologie prodeje atd. 

Velmi zajímavou myšlenkou se Brian zaobírá ve své knize Umění prodávat. Hned na počátku knihy představuje základní paradigma celého prodeje. Váš úspěch v prodeji závisí z 80% na vašem postoji a 20% ve vašich dovednostech (ano, je to ono známé Paretovo pravidlo, které se uplatní snad všude :-). Když se nad tím zamyslíme, dojdeme k úžasným závěrům. I kdyby jste navštívili všechny kurzy na obchodní a prodejní dovednosti, a byly v nich excelentní, je to pouze 20%. Celých 80% si musíte ovlivnit pouze vy svým postojem. Postojem se budeme zabývat v dalších článcích. 

Jako ochutnávku z lekce Briana Tracyho přikládám video na téma "You are what you think about most of the time."


Žádné komentáře:

Okomentovat